Heyho. Let’s GO!

Vraagje.. Kun je verliefd worden op een hobby? Ik in ieder geval wel!

Flashback.

Oké, even heel ver terug in de tijd, stel je een hele kleine iris voor. Gelukt? Goed! Die hele kleine iris, krulletjes, beetje een dikkertje en nog geen bril, heeft een hele lieve papa. Deze liefste papa heeft een best wel vet beroep.. Brandweerman.

Terug naar nu!

Yep, dezelfde Iris met dezelfde krullen en nog steeds wat mollig, met nog steeds dezelfde papa. Tegenwoordig is niet alleen mijn vader meer bij de brandweer. Sinds ongeveer zes jaar ben ik er officieel bij.

Van kleins af aan ben ik met mijn vader mee geweest naar de brandweer, in het begin nog als ‘slachtoffer’. Lekker tijdens de oefeningen doen alsof, zodat de brandweerlui me konden redden. Later in de jeugdbrandweer, om hier de basics te leren kennen. Nadat de basics wel snor zaten, ben ik begonnen met de opleiding tot vrijwillige brandweervrouw.

Ik had nooit verwacht dat mijn leven zo op z’n kop gezet zou kunnen worden door een hobby. Hoewel, kan ik het eigenlijk nog wel een hobby noemen? Ik persoonlijk denk dat brandweer meer is dat dan, het is een levensinstelling die zich ook in de rest van mijn keuzes weerspiegeld.

Wij rennen naar binnen, waar de rest zo snel mogelijk uit rent! En ja, daarvoor krijg ik helemaal niks. Ik wil mensen helpen, en ik wil dingen doen die anderen niet doen. Ik wil verschil maken!

Als je iets met heel je hart doet, als je hier alles voor aan de kant zet, dan ben je verliefd op je hobby.

Wat ik je hiermee wil vertellen.. Ga op zoek! Zoek naar iets waar jou passie inzit, want dan hou je dit zo veel langer vol. Je wilt niet opgeven, er bestaat helemaal geen opgeven als jij dit echt wil.

Wat is jou passie?

CIAO!

Succes, is liking yourself, liking what you do and liking how you do it!

– Maya Angelou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.