Ik wil 5KM rennen!

Follow my blog with Bloglovin

Ik, als absoluut niet het sportiefste mens dat op deze aardbodem rondloopt, wil ineens gaan hardlopen? Maar waarom? Ik ga het je uitleggen..

Motivatie

Ik heb, op z’n zachtst gezegd, meestal een schop onder m’n kont nodig om met het sporten te beginnen. In 2016 heb ik me hier in de buurt ingeschreven bij een sportschool, ben ook heel fanatiek 3 weken gegaan.. maar verloor vrij snel de motivatie. Hetzelfde gold voor het hardlopen, waar ik in 2017 een poging tot deed. Mijn conclusie voor 2018: ik moet op zoek naar motivatie!

Uitdaging

Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben op zoek gegaan, naar wat mij motiveert. Hierbij heb ik al snel gemerkt dat ik, zowel op professioneel als privé gebied, een uitdaging nodig heb. Het moet spannend blijven, anders haak ik af. Niet iets waar ik trots op ben btw..

Om in 2018 dus echt die 5KM te gaan lopen, ben ik op zoek gegaan naar deze uitdaging. Die uitdaging kwam toen toch wat sneller op mijn pad dan verwacht. Dit gooide me even uit de baan, wil ik dit wel echt? Als ik deze uitdaging aanga, kan ik niet failen.. dat vergeef ik mezelf nooit. Toch maar doen dan?

Hardlopen op tijd?

Ik kreeg op het werk een mailtje, het bedrijf waar ik werk neemt ook in 2018 weer deel aan de Bedrijfsrun B2RUN. Of ik hieraan deel wilde nemen? Ik heb toen samen met een collega besloten, dat we het gewoon gaan proberen. De run vind plaats in April, dus we hebben nog genoeg tijd om ons voor te bereiden!

b2run start

 

Nadat onze aanmelding de deur uit was, had ik toch wel even knikkende knieën.. Wat als dit niet lukt? Sta je daar, voor al je collega’s en lukt het je niet eens om ‘maar’ 5KM te rennen.

Voorbereiding

Stap 1 richting de B2RUN is al gezet, mijn nieuwe hardloopschoenen staan in de kast. Dit was nog een hele opgave, maar daarover later een keer meer! Ik heb gekozen voor de ASICS DynaFlyte 1, als ik hier een paar keer op gelopen heb zal hier nog een review over komen.

Mijn tweede stap was een hardloopschema vinden, dat bij mij past. Hier heb ik op de blog van Laura Brijde een schema gevonden, om in zes weken van 0 naar 5KM te komen.

Op het moment lig ik nog met griep in bed, maar als de koorts zakt wil ik maandag met dit schema gaan starten. Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte en ga de uitdaging aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.