Brugge | Coeliakie | Reizen

Wanderlust en Coeliakie?

Ik heb steeds vaker het gevoel gehad weg te moeten, uitbreken uit het alledaagse en de wereld om me heen ontdekken. Waarom? Ik heb geen flauw idee.. maar ik merk dat het me zo goed doet! Maar hoe doe ik dit met mijn coeliakie?

Eigenlijk ben ik een vrij spontaan type, zo typ ik ook deze blog vanuit een appartementje vlakbij Kortrijk, wat ik afgelopen zaterdag pas geboekt heb!

Helaas gaat het reizen niet altijd even makkelijk met m‘n glutenallergie samen. Als ik eerlijk ben, maakt deze het er vaak een stuk lastiger op. Toch probeer ik me zo min mogelijk hierdoor te laten beïnvloeden!

Ook met mijn glutenallergie probeer ik overal heen te gaan, waar ik wil. Ik heb gemerkt dat het vaak van te voren een stuk lastiger lijkt als achteraf gezien. Vaak heb ik de neiging om vantevoren alles tot in de puntjes te willen plannen, waar ga ik eten, wat wil ik eten etc. Als dit dan toch niet zo loopt als ik me voorgesteld had, kan ik er verschrikkelijk chagrijnig over worden!

Maar hoe dan?

In mijn bijna 20 jaar met Coeliakie heb ik moeten leren hiermee om te gaan. Wat voor mij het beste werkt, is toch nog steeds het spontane. Ben niet bang om in een nieuwe stad een onbekend restaurant binnen te lopen! Steeds vaker word ik positief verrast en zijn er meer glutenvrije mogelijkheden dan ik ooit verwacht had!

Zo zei mijn vriend laatst dat hij zo‘n zin had in een lekkere burger, bij die opmerking was mijn humeur alweer aan het kelderen. Met tegenzin liep ik binnen en vroeg of ze ook een glutenvrije optie hadden, een salade ofzo? Waarop er met een brede lach geantwoord werdt: ‚maar we hebben ook glutenvrijen broodjes mevrouw!‘

Wat ik je mee wil geven, is dat je prima met Coeliakie op reis kunt en ook echt spontaan uit eten kunt gaan. Je moet af en toe gewoon een keer durven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.