Xiaomi mi band 2 smartwatch review

XIAOMI MI BAND 2 – REVIEW

Oké, voor ik met mijn Xiaomi Mi Band 2 review begin wil ik even kwijt dat deze post niet gesponsert is. Ik heb de Mi Band van Xiaomi zelf online besteld, omdat ik deze zelf graag wilde testen. Laten we beginnen met mijn review over de Xiaomi Mi Band 2!

Wat is de Mi Band 2

De Mi Band 2, is de tweede activity tracker van Xiaomi. Hij werd onthuld tijdens een event van Xiaomi in 2016. Het is de opvolger van de Mi Band.
Een activity tracker is een wearable voor het sporten, het ondersteund je bij het zien van je vooruitgang. Een groot verschil tussen een activity tracker en een smartwatch, is dat een activity tracker zich richt op jou fitness en gezondheid. Een smartwatch is verlengde van je smartphone, hier zitten vaak meer functies op, maar deze is niet primair bezig met jou gezondheid.

Het grote verschil tussen een activity tracker (ook wel fitness tracker genoemd) en een smartwatch is dat de activity tracker puur gericht is op fitness en gezondheid, terwijl de smartwatch eigenlijk een verlengstuk is van je smartphone en dus allerlei functies bevat die zich niet bezighouden met hoe gezond of ongezond jij bent.

In tegenstelling tot zijn voorganger, de Xiaomi Mi Band 2 wordt geleverd met een OLED scherm en een capacitieve knop. Er zijn geen speciale knoppen voor het starten van een Bluetooth-verbinding. Alle verbindingen moeten worden gestart vanuit de Mi Fit App. De applicatie Mi Fit is beschikbaar voor zowel Android als iOS-gebruikers. IPad gebruikers moeten echter de iPhone app installeren om de Mi Band 2 te configureren. Er zijn geen native app ondersteuning voor Windows Mobile gebruikers. Windows-gebruikers moeten 3rd party apps installeren om de Mi Band op te zetten.

Vergelijk xiaomi mi Band 2 en 1
Vergelijk Xiaomi Mi Band 1 Xiaomi Mi Band 2
© http://www.xiaomitoday.com/

Het grootste verschil tussen de  Xiaomi Mi Band 1 en 2, is dat de 2 een groot OLED scherm heeft. De 2 is daardoor ook iets groter en zwaarder dan zijn voorganger. Tussen de twee zit een verschil van ongeveer 2 gram, vrijwel verwaarloosbaar dus. Ten opzichte van de 1, is de hartslagmeter wel een stuk beter en betrouwbaarder geworden. Ook is de batterijlooptijd van ongeveer 10 naar 20 dagen gegaan.

Xiaomi mi band 2 App

Xiaomi mi band app miifit

De app van Xiaomi is in zowel de Appstore van Apple als de Playstore van google verkrijgbaar. In de app van de Mi Band krijg je een overzicht over verschillende onderwerpen. Zo kun je je gezette stappen bekijken, je slaap analyseren, je gewicht bijhouden, maar ook je runs tracken.

Als je de app start krijg je een overzichtsscherm. Hier zie je bovenaan je gezette stappen en wordt er aan de hand van een cirkel aangegeven hoever je bent ten opzichte van je dagelijkse doel. Daar onder vind je het overzicht van je laatste nacht, er staat hier wanneer dat je in slaap gevallen bent, wanneer je wakker bent, hoe lang je geslapen hebt en een klein overzicht van je diepe en lichte slaap. Als volgende staat er een overzicht van je laatste activiteit die je met de Mi Band getrackt hebt.  Bij de activiteiten heb je verschillende overzichten van snelheid, hartslag en afstand.

Features

wearable xiaomi mi band 2 waterresistant

Polsomtrek: 235mm
Kleur: Verwisselbare zwarte band
Materiaal: Siliconen
Afmetingen (b x h x d): 403 x 105 x 157 mm
IP-certificering: IP67 (stofdicht/onderdompeling gedurende 30 min.)
Schokbestendig
Waterdicht tot 1 m
Geschikt voor besturingssysteem: Android|iOS|Windows
OLED Display
Touchscreen
Tijdweergave
Wekker
Stappenteller
Slaaptracker
Activiteiten tracken: Hardlopen, Loopband, fietsen en wandelen
Hartslagmeter
Caloriemeter

en notificaties als je gebeld word plus meldingen van verschillende apps zoals snapchat, whatsapp en facebook messenger

Prijs

wearable xiaomi mi band 2

Ik heb voor mijn Mi Band 2 uiteindelijk €18 betaald via Ebay. Dit is een van de goedkoopste opties. Op gearbest.com en aliexpress.com betaal je ook rond de €19.

Via Amazon heb ik de Mi Band 2 gevonden voor ongeveer €35
Als je de tracker in Nederland wil bestellen, is die bij bol.com voor rond de €40 verkrijgbaar.

Mijn mening over de xiaomi mi band 2

Ik gebruik de Xiaomi Mi Band 2 nu sinds bijna een jaar. In het begin moest ik er even aan wennen, maar nu ik de band dag en nacht om heb wil ik hem niet meer missen. De band motiveert enorm om meer per dag te gaan bewegen, en houd mijn activiteiten goed bij.
Het is een leuke wearable voor een kleine prijs en dus zeker een aanrader!

Gebruik jij een fitnesstracker? of wil je er een aanschaffen? Laat het even weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.