Mijn absolute Top 5 – Series

Wie is het niet? Serie Junkie.. Want als je moet stofzuigen en de was moet doen, welke serie kijk je dan? Heeft je lievelingsserie op het moment zomerstop? Of moet het seizoen nog beginnen en je weet niet wat je moet kijken? Dan let op.. Ik heb mijn top 5 aan series, met een kleine uitleg, voor je bij elkaar gezet!

 

1. Pretty little liars

Pretty-Little-Liars-Halloween-Poster-585x600Mijn ABSOLUTE nummer 1! Geen twijfel mogelijk, ik wacht met smacht op 21 Juni! Nog maar vier weken, countdown. Ik ben inmiddels bij seizoen 7, omdat ik de serie in het engels online kijk.

In de serie verliezen vier meiden (Spencer, Aria, Hannah en Emily) hun vriendin bij een sleepover, de vriendinnen verliezen snel contact. Als een jaar later haar lichaam gevonden word, komen de eerste berichtjes van “A”. Deze “A” weet al hun diepste geheimen en dreigt constant deze openbaar te maken. Om weer een normaal leven te kunnen leiden proberen de meiden “A” te ontmaskeren.

Deze serie is echt verschrikkelijk spannend. Sommige afleveringen heb ik niet ’s avonds kunnen kijken, omdat ik er anders niet van kon slapen. Leuk vind ik dat er toch veel herkenbare scenes inzitten en je je heel goed in de hoofdrolspeelsters in kunt leven!

Bij IMDb heeft PLL een 7,7
De serie bestaat sinds 2010
inmidels zijn er 160 Afleveringen
14 Juni begint seizoen 7

 

2. Once upon a time

Once-Upon-a-Time-once-upon-a-time-39156544-1280-512Heerlijk wegdromen bij sneeuwwitje en prins Charming! Ofja, wegdromen.. Alle sprookjes die je ooit dacht te kennen, hebben eigenlijk een heel ander verhaal! Ik vind het een fantastische serie op een verdiende tweede plaats!

OUAT is ook een amerikaanse serie. Het gaat over het vervloekte stadje Story Brook. In dit stadje zitten sprookjesfiguren gevangen, zonder te weten wie ze eigenlijk zijn. De enige hoop is de Saviour, Emma Swan. Emma is de dochter van Sneeuwwitje en Prins Charming, alleen zij kan de vloek verbreken en happy endings weer terugbrengen.

Het leukste bij deze serie is het ontdekken van het ‘echte’ verhaal achter alle bekende sprookjes. Ook hedendagse films zoals Frozen komen in de verschillende seizoenen terug. Omdat elk seizoen een andere ‘gastrol’ heeft, blijft het spannend!

Bij IMDb heeft OUAT een 8,0
De serie bestaat sinds 2011
inmidels zijn er 114 Afleveringen
Seizoen 5 is net afgelopen

3. Heartland

Heartland Series

Oké, hier wint het kleine paardenmeisje in me! Ik hou van alles wat met paarden te maken heeft, dus op plaats drie staat de (volgens mij) leukste paardenserie ooit! Als klein meisje las ik al alle Heartland boeken, dus ik was zo happy toen ik ontdekte dat de boeken verfilmd zijn!

Heartland is een Canadese serie. In de serie volg je het leven van Amy en haar familie. Amy verliest haar moeder, en probeert samen met haar zus en opa het bedrijf van haar moeder levend te houden. Op de farm worden mishandelde en verwaarloosde paarden behandeld en genezen.

Dit is de perfecte serie om af te schakelen. De mooiste Canadese landschappen komen voorbij, de mooiste paarden en steeds nieuw drama in de familie! Deze serie gaat zelfs na acht jaar nog niet vervelen.. Zegt genoeg toch!

Bij IMDb heeft Heartland een 8,3
De serie bestaat sinds 2007
inmidels zijn er 158 Afleveringen
Seizoen 9 is net afgelopen

4. chicago fire

Chicago Fire Series

YES! Als rasechte brandweervrouw, mag deze serie niet in mijn lijstje missen! Chicago Fire is dé brandweer hitserie van het moment. Chicago Fire hoort bij de Chicago Serie waar ook Chicago PD en Chicago MED bij horen.

In de Serie volg je het leven van de leden van Firehouse 51. In de kazerne bevinden zich Truck 81, Squad 3 en Ambulance 61. Het gaat dus niet alleen om de brandweer inzetten, maar ook om ambulance hulpverlening. De serie is gefilmd in een echte kazerne in Chicago en is een serie die nog redelijk dicht bij de waarheid komt. In elke aflevering zijn er nieuwe inzetten, maar de verhaallijn loopt door.

Ik vind dit een fantastische serie met de nodige spanning, maar ook genoeg drama dat af en toe voor een traan zorgt. Natuurlijk moeten de ingezette technieken met een korreltje zout genomen worden, omdat het wel ‘film’ blijft.

Bij IMDb heeft Chicago Fire een 7,9
De serie bestaat sinds 2012
inmidels zijn er 93 Afleveringen
Seizoen 4 is net afgelopen

5. switched at birth

c2b9a868a1364adaca41ef5700037ed3

Een van de leukste dramaseries is en blijft toch wel Switched at Birth. Lekker tiener problemen volgen en even verstand op nul. Leuk detail; in de serie wordt veel in doventaal gecommuniceerd!

Zoals de titel al zegt, gaat het bij SAB om twee meisjes die bij de geboorte verwisseld worden. Bay en Daphne groeien in compleet verschillende gezinnen op. Als de families erachter komen dat de meiden verwisseld zijn, proberen ze elkaar beter te leren kennen. Hierdoor ontstaan hilarische, maar ook gevoelige en moeilijke situaties.

Kortom een fijne serie, waar je wel goed bij op moet letten. Een beetje interesse aan de doventaal is wel van voordeel!

Bij IMDb heeft Switched at Birth een 7,8
De serie bestaat sinds 2011
inmidels zijn er 104 Afleveringen
4 Seizoenen, het 5e is aangekondigd

 

Dit is mijn top 5, natuurlijk heb ik nog veel meer series die ik verschrikkelijk goed vind! Helaas kan ik sinds ik in Duitsland woon, nog minder up-to-date blijven met de Amerikaanse series.

Heb jij nog een goede serie? Of een alternatief voor Netflix, waar het aanbod actueler is? Dan laat even snel een reactie achter!

CIAO!

2 Replies to “Mijn absolute Top 5 – Series”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.